0 thoughts on “Men vältvättade pengar har vi inget emot!

 1. GurkeBurke says:

  Vad är det roliga?

 2. Fotografen says:

  Kanske något om att alla sedlar är färgade? Kasst iaf.

 3. Gustav says:

  smygrasism är alltid kul.

 4. MV says:

  klart dom inte tar emot det. Bankvalvens och säkerhetsväskornas säkerhetssystem är att spruta bläck på sedlarna.
  Färgade sedlar = Stulet

 5. Simone says:

  vad menas med färgade? :S

 6. Zachary says:

  Haha, rasistiska affärsägare?

 7. Danne says:

  Du är för dum för att förstå, försök inte enns :P

 8. Joel says:

  Jag tror det här går under kategorin ”Konstigt”

 9. Vänsterhäntas Dag says:

  Jag glömde kvar textilfärgen i tvättmaskinen…

 10. Malin says:

  Ja.. inte var det roligt iaf. Om jag inte är jättekorkad och missar poängen.

 11. Robin says:

  GurkeBurke: Det rasistiska i det hela, perhaps?

 12. Zacha says:

  Lite komiskt placerad bara.

 13. Joakim says:

  #1: Det roliga? Att färgade sedlar kanske är sedlar som färgats av en färgampull från t.ex. en värdeväska? =)

 14. madde. says:

  man har inget val att betala med mynt eller? vad är dt roliga?

 15. sou says:

  jag fattar ej, det står ju inte att man måste betala med mynt.

 16. Chris says:

  # Det uppenbara? Men jag måste hålla med om att det inte var den roligaste bilden direkt…

 17. Joel says:

  När du rånar en värdetransport eller liknande brukar en färgampull lösas ut som färgar sedlarna. Klarnar de nu?

 18. Happymealungen says:

  #1 GurkeBurke: framgår inte riktigt av bilden men det verkar vara en sån där cashguard dom har i vissa butiker där man BARA kan lägga in mynt.
  Fast det var ju inte särskilt kul det heller, hoppas nån har en bättre förklaring.

 19. F. says:

  Det butiken menar är att de inte tar emot sedlar som färgats eller färgat av sig i tvätten eller någon annan stans. Dock har de skrivit det lite klantigt så meningen betyder att de inte tar emot sedlar med färg på sig. Förstår du? Nu utgår jag ifrån att du vet att våra Svenska sedlar inte är blanka utan har färg..

 20. Avecmoi says:

  Färgade sedlar är stulna sedlar som sprutats ner med färgämnen i samband med stölden. Till exempel ett byte ifrån ett värdetransportrån.

  Och vad gör skurkar med pengar som stulits vid ett rån? Jo, de ”tvättar” pengarna för att kunna använda dem, till exempel genom att växla dem till någon annan valuta eller genom att investera dem på olika sätt. Detta för att göra det svårare för polisen att spåra pengarna. Sök på ”penningtvätt” på Google den som behöver det. :-)

 21. pofy says:

  Så klart alla sedlar har färg på sig; är samma med t.ex hår. Färgat hår = hår du har kletat in färg i, ofärgat hår = din naturliga hårfärg. Färgade sedlar = sedlar nån/nåt ha kletat färg på (färg som inte ska vara där), ofärgade sedlar = vanlig, normala sedlar med vanliga tryck på (antar att de trycks).

  Om nån frågar dig om du har färgat hår och du säger nej, betyder det att ditt hår är genomskinligt? Nä, skulle inte tro det…

 22. ludvig says:

  haha, den enda som är nära är nr 19..
  det finns olika roliga aspekter av dethär, antingen är det som 19 säger; som om inte alla sedlar har färg på sig. eller så är det så att det är en maskin som man stoppar in sedlar i, och hur ska de då kunna stoppa en från att använda rånade pengar med ”rånfärg” på sig. eller så är det så som jag tänkte att det kunde vara nyss, men som jag glömde bort. godnatt

 23. paq says:

  Har det dykt upp så många suspekta personer som försökt betala med stulna pengar att dom nu måste upplysa om att färgade sedlar inte duger som betalningsmedel..? :P

  Jag får en bild i huvudet av två rånare som precis kommit över en värdeväska, knatar in för att köpa lite läsk och chips, ser lappen och rycker på axlarna och säger ”Attans, vi får väl ta och pröva nästa affär då!” :D

 24. M says:

  Ja inte var denna så rolig…visst att man kanske kan se det rasistiska som ”roligt” men de flesta bör direkt förstå att det handlar om sedlar färgade av färgampuller.
  Min förra skola hade en liknande skylt i deras kaffeteria efter att de upptänkt färgade sedlar i omlopp. Det jobbiga är ju att du som hederlig (läs: ej värdetransport- eller bankrånare) kan ha råkat få tag på färgade sedlar i växel som sedan inte tas emot på flera ställen.

  För mer information:
  http://www.riksbank.se/templates/Page.aspx?id=9119

 25. Henke says:

  Avecmoi: Det är inte de infärgade sedlarna som skurkarna tvättar :P Det är ett tales sätt då man ”tvättar” svarta pengar vita, m.a.o. lagliga.

 26. Samara says:

  Får mig att tänka på när vi skulle till Tallinn,så skrev resebolaget i informationsbroschyren ” observera att ni inte kan handla med gamla sedlar som är ogiltiga, ombord på färjan ” Ja det förstår man ju,samma med den här bilden,man förstår ju att affärerna inte tar emot missfärgade sedlar från rån.

 27. Sandra says:

  Ni måste seriöst vara både tröga och humorbefriade. Dessutom en aning aningslösa ang. vår historia.
  Suck.

  Jag tyckte om den iallafall fast jag fick mer skratt av att läsa kommentarerna bland alla dumma människor. Och de som är än dummare och tar de bisarra frågorna på allvar.

 28. Happymealungen says:

  Fan, att jag inte hajade rasismgrejen, då blev den ju kul helt plötsligt.

 29. Zelest says:

  Jag vet allt det där med säkerhetsfärg, etc… men… tycker alla förklaringar låter lite långsökta. Rasistiskt? Neah, det skulle vara som att säga ”Blanda inte färgade och vita lakan när du tvättar i tvättmaskin” och vara rasist för det. Att alla sedlar är färgade? Tja… neah… nej. Alla sedlar har färg men är inte färgade, snarare tryckta.

  Mneah. Nej, den här får inte min seal of approval.

 30. Magnus says:

  Jaha? Intressanta kommentarer. Några personer ser smygrasism. Sorgligt att så desperat vilja se en uppdelning av mänskligheten. När skall vi slippa diskriminering? Och en (Sandra) ser tom en chans att förolämpa andra. Suck. Sandra, när jag läser ditt inlägg får jag en känsla av att du är en person som fnittrar varje gång du ser något som du på något långsökt sätt tror är ett fult ord. Jag hoppas jag har fel, framförallt på grund av vad du i så fall uppfattar som fult. Hur som helst så vore det bättre att förklara hur du ser saken än att kalla andra för skällsord.

 31. Jas_39 says:

  Ni har alla fel, fel, fel.

  ”Vi tar ej emot stulna sedlar, men betala gärna med mynt!”
  Den som tog bilden tyckte förmodligen att det framstod som att de gärna tog emot stulna mynt. Roligt.

 32. Carolina says:

  Skylten e ju inte så konstig… man får ju inte ta emot färgade (rånade) sedlar eller använda dem… Och eftersom sedlar sprider sig lätt är det ju lätt hänt att om rånarna får iväg sedlarna att folk kommer och handlar med dem och inte riktigt inser felet med dem…

 33. Martin says:

  Men snälla nån, det är väl ingen som på allvar tror att det handlar om smygrasism. Det är ett skämt!

 34. GurkeBurke says:

  Nej, jag förstår fortfarande inte det roliga. Jag fattade ju vad texten syftade på från början. Att använda ordet färgad i en mening och helt plötsligt få det till något rasistiskt förstår jag inte heller. Men man kanske ska anta att det är i ett område där man haft besök av färgade sedlar och då menar jag inte hudfärgen på ägaren till sedeln.

 35. Ubbelubb says:

  Syftas det på valutor som rand, kwanza och birr.

 36. Peter says:

  Usch vad politiskt korrekt. Vågar de inte skriva ”Vi tar inte emot niggersedlar”?

 37. Rånaren says:

  Det är bara ett fåtal som har fattat eller?
  Den är ju hur kul som helst. Jag garvade rakt ut.
  Färgade sedlar är som sagt sedlar som blivit färgade av färgampuller vid t.ex. ett värdetransportrån som vi så ofta kan läsa om. Poängen är att nån stackars sate på Ica har tagit emot dessa så i den milda grad att dom tröttnat på alla konstigt färgade pengar och satt upp en skylt för att sätta stopp för det. OCH det verkar vara varenda en av er som är den korkade kassörskan/kassören. Min fråga är bara va fan rånaren gör i samma butik hela tiden, men har man hittat ett dumhuvud som man kan tvätta sina pengar hos utan att han/hon vet det så är det ju bara att fortsätta. Jag grattulerar. Hur bra som helst.

 38. Martin says:

  Haha det var jag som skickade in bilden… Fatastiskt vilka olika scenarion man kan komma på. Intressant hur rubriken kan styra innebörden. Jag hade satt som förslag till rubrik: ”ICA har inte helt släppt apartheid…”. Vet inte om det var för magstarkt för svenska folket =).

 39. chippy says:

  Eh, sjukt jävla tråkig. Sådär står det ju i många butiker, just för att det är ett stort problem. Jag jobbar själv på en kiosk och det kommer in en hel del kunder och vill betala med ”färgade” sedlar. Ofta är det folk som är okunniga som tagit emot sedeln i växeln från någon butik och blir jättearga när de inte får betala med sedeln.
  Det är helt sjukt vilka sedlar folk försöker betala med. Tydligt blåfärgade, rödfärgade (typ av tvättmaskin), trasiga… Ibland är det svårt att dra gränsen för när en sedel är ogiltig.

 40. Rånaren says:

  Chippy, jag visste det. Det är du som har satt upp den. En sedel kan inte bli missfärgad i tvätten. Och blir den det så har du tvättat i alldeles för hög temperatur…tänk ut resten själv.

 41. Pedro Martinez says:

  Skrämmande mä smygrasism

 42. a. says:

  hahaha sedelrasism ;P

 43. Kakis says:

  Hehe! Lite rastistiskt tiycker jag :P

 44. jocke says:

  EEEH.. lägg på ett s så skulle det va kul.. nu är det ju bara jaa.. det är klart ni inte tar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *