0 thoughts on “När skrattet fastnar

 1. Mårran & Olof Palme says:

  #32 Happymealungen – Om jag skulle försöka knycka ditt nick skulle jag skrive Häppiemilpungen, men jag orkar inte.. för jag är nöjd med det jag har nu

 2. Amandah says:

  Sånt där har jag sett ofta, många som har det skrivet på sina epor. :)

 3. Driller Killer says:

  raggarbil? bara de ordet på vilken bil som helst stör jag mig på…. Jag kör en Oldsmobile från -55, är jag raggare då? Bilen är i bruksskick, gör det den till en ”raggarbil” då?

 4. J says:

  Ingen annan som hört talas om Volvo-raggare? Kör runt i sina volvos, lyssnar på skränig musik (sällan riktig raggarmusik), dunkar plåt och älskar den här typen av dekaler. Tror till och med att dom har patent på att användad dom.

 5. Damon says:

  Yeye: Ok, det kanske går en Abdullah på miljonen raggare, men jag skulle inte se det som en fördom, har personligen aldrig träffat på eller hört talas om en blatteraggare (skumt ord), och ändå har jag träffat många raggare på Shellmacken jag jobbat på.

  Ja, jag lackar när folk per automatik drar Akalla och skämt om Svensson till att det måste vara en Abdullah. En enkel googling visar att dessa dekaler är vanliga på bilmässor för amerikanare. Enda sättet att slå hål på fördomar är att bemöta dem och besegra dem med fakta och förnuft. Sverigedemokraterna nästa…

 6. w says:

  Vad bra att de skrev ”Bil, Akalla”, annars hade man ju kunnat tro att det var en zebra.

 7. Marcus says:

  Haha! Va läckert! Den där dekalen fick helt plötsligt ett nytt sammanhang!

  Det som gör bilden rolig – är ju för oss som associerar dekalen med raggardekaler. Självklart ska dekalen sitta på en sliten raggarbil och reta upp medelsvenssons som skrattar åt den slitna bilen.

  Helt plötsligt inser man att texten kan tolkas annorlunda, som att ”invandraren” vill reta upp Svensson. Det blir ju en helt annan tolkning när den sitter på en vanlig bil i Akalla!

  Tack Tjuvtittat för att ni vidgar våra vyer :-D

 8. Mandarin says:

  Finns en sån dekal på en bil härute på parkeringen. Och bilen tillhör en nysvensk. Jag garvade iallafall gott när jag såg dekalen och bilen samt ägaren, min nivå på humor helt klart!

  Apropå raggare och nysvenskar, nog finns det raggare som har sitt ursprung från andra länder än de nordiska. Bland mina bekanta som av någon underlig anledning fastnat för raggarkulturen ( ;) ) finns mexare, afrikaner etc. så det finns säkert raggare från alla världsdelar om man letar. =) Som någon innan sa, fördom på fördom på fördom… =D

 9. DAniel says:

  Tycker det är minst lika fördomsfullt att säga att dekalen måste tillhöra en raggare. Den kan tillhöra vem som helst helt enkelt

 10. Jo. says:

  Bil, Akalla var faktiskt pricken över i.

 11. JaW says:

  Mycket gammal klassisk typisk raggarbilsdekal.

 12. ludd says:

  sååå gammal och tråkig

 13. Oxido says:

  Vilket tjafs om vem som är fördomsfull!
  Låter som någon jäkla PK-maffia här inne.
  .
  Damon, skämt om fördomar kan göra en uppmärksam på fördomarna med. Slappna av nu och ta en öl/grogg/drink/lemonad/festis.

 14. Rufus Cade says:

  46 MacLeeland> Stämmer. Det var så den användes när jag var ung på 70- och 80-talen.

 15. Daniel says:

  Ufft vilken urspårad kommentar det vart… Det är väl en Gammal sossekontainer och svensson ska inte skratta åt att den rullar fortfarande bla bla….

 16. Viggeby says:

  Den här har fått 585 omdömen, och det är 88 fler plus än minus. Det betyder att 248,5 personer har röstat plus, och 336,5 personer har röstat minus. Hur gör man för att avlägga halva röster?

 17. Ubbelubb says:

  #66 Viggeby: Det kan man inte, men är man väldigt snabb att trycka på röstknappen kan man hinna med ett och ett halvt tryck. Dock bara om man röstar plus.

 18. magnus says:

  ”svensson” borde väl i det här fallet representera en person (alternativt en familj) med ett rutinbaserat, medelmåtta liv. jag kan tänka mig att det är detta personen som satte upp dekalen hade i åtanke. således ingenting rasbaserat.

  sluta tänka så, era jävla skåp.

 19. jurg says:

  60 Jo. : pricken över vad? jag har tittat i mitt kollegieblock men inte hittat någon sådan bokstav. förklara gärna

 20. jurg says:

  och förresten, dotter i bakluckan säger ni? nä nu är ni allt ute och cyklar

 21. Wildheart says:

  jurg: han menar nog pricken över ett streck med en prick över, fast då blir det ju två prickar…
  åsså undrar jag över det där med ”i bakluckan”, då får man vara rätt smal. Jag tror att jag brukar säga ”i bagageutrymmet”

 22. Maxburgaren says:

  Jag går inte i sexan… ännu!

 23. Ingwa says:

  #42 Jarod: ”Ass, gas or grass” verkar verkligen passa bättre, men jag har faktiskt sett ”ass, gas or cash”. Det var en bil som ofta stod parkerad vid Max i Linköping och eftersom jag såg den så ofta så satte det sig.

 24. Jo. says:

  jurg #70: Uuusch dig!

 25. hemlighuset says:

  hahahaha finns det folk som värkligen ser det som en rasistisk dekal????? vafan är folk helt pantade????

 26. hattifnatten says:

  Ser ni inte att bilden föreställer jurgs trampbil

 27. AnAs says:

  Den där bilen såg jag i Solna förra veckan..:D

 28. Riddaren says:

  Att vara en Svensson-människa kom ju till många år innan ordet Svenne-banan var uppfunnet.
  Och det är ju en uppmaning till alla pappor, inte bara dom som heter Svensson.

  Och den har nog mestadels suttit på epa- & a-traktorer och på Volvo 240 under 80-talet när man åkt runt och dunkat plåt och lyssnat på Eddie Meduza på högsta volym och skrikit på gamla tanter :P.

 29. Vickan says:

  Ingen chans att min pappas dotter (mig) skulle ligga i baksätet på en sådan där bil. Särskilt inte med den dekalen på rutan!

 30. Rille says:

  Ja, ungdomen…

 31. sist in says:

  vad trist den såg ut, på originalet fanns det en teckning på ett par i en go 69:a.
  …apropå gamla raggardekaler. Är det ingen som sett ”VARM OCH VILLIG FÖR 200 SPÄNN” på sistone? Den satt på den andra hälften av bilarna på raggarrundan i slutet av -70-talet. (Det var en reklamdekal för Calix motorvärmare, (eller möjligen Eberspächer)).

 32. Nikky says:

  yeeeeeeeeee niice .. fyu fan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *