38 thoughts on “Och plötsligt fick WoW mängder av nya spelare i 15-årsåldern…

 1. danne says:

  haha grym gratisreklam :)
  …varför händer det aldrig mig?!

 2. Alex says:

  Jag råkade ut för samma sak med en annan artikel på aftonbladet som handlade om någon som satt och spelade WoW och fick för sig att gå ut och döda. Tyvärr lyckades han, men brevid denna artikel fanns precis samma annons för WoW. Skickade in skärmdump men den har inte kommit med, men det var ju ganska smaklöst så det är väl förståeligt…

 3. Vänsterhäntas Dag says:

  Och jag tror att det är högsommar ute. Blir det det om jag börjar spela wow?

 4. anonym0 says:

  verkligen…en..annorlunda tjuvtitt..

  Dock inte så kul =/ Dyker upp liknande på internet dagligen. Bara dålig placering.

 5. f.d. tonåring says:

  ”Lurade till sig”

  Jo. Han var nog sjukt svår o lura.

 6. Anders says:

  Hade ni haft samma rubrik om det hade sett ut så här?
  http://i.imgur.com/7VoLP.png

 7. Strummerboy says:

  Att reklam som har samma ämne som artikeln hamnar nära är väl inte så konstigt, det är ju liksom meningen.
  Då är det konstigare att en kvinna behövde ”lura” till sig en 15-årig kille, det borde väl bara ha varit att be honom, svaret är ju givet…

 8. Andreas says:

  Anders: Jag ställde mig den frågan innan jag publicerade inlägget, och jag hoppades på just ett sådant ifrågasättande. Nej, jag skulle inte ha använt samma rubrik om artikeln hade handlat om en ung tjej. Jag upplever att det finns betydande skillnader i den syn (och de fördomar) som människor i allmänhet har gällande tonårskillar respektive -tjejer. Jag har ännu aldrig hört någon skämta om hur unga tjejer jagar sexkontakter på nätet, men om det talas om unga killar så uppfattas det som något vardagligt. Det gör det lätt att missa att det faktiskt är ett brott som har begåtts – just för att det handlar om en ung kille. Se till exempel kommentar #5 här ovanför.

  Jag ser inte den 15-åriga killens öde eller utnyttjande i sig som något värt att skoja om, verkligen inte. Däremot kan det ibland vara passande att driva med fördomar, speciellt om det skapar en diskussion som kan leda till nyttiga insikter. Tack för att du tog upp den tråden.

  Det är dock bara ett sidospår i sammanhanget. Det som gjorde bilden värd att publicera var givetvis annonsens placering. Tjuvtittat.se är och kommer att förbli en humorblogg i första hand, och om jag hade kommit på någon roligare och mer lättsmält rubrik vid publiceringstillfället så hade jag valt den istället. Alternativa rubriker är alltid välkomna, jag byter gärna ut rubriken om någon kommer med ett träffsäkert förslag!

 9. elisabeth says:

  och hon är själv förälder kanske t.om. har tonårsbarn…….så sjukt!! =( Lauri Price, ja hon tog priset så smaklöst och förnedrande……

 10. Wildheart says:

  World Of Womencraft.

 11. Allexz says:

  HAHA, missade ni poängen helt eller?

  http://pici.se/pictures/ZIJPamCYR.jpg

  HÄR har ni den roliga, den som hamnade på framsidan var ju inte ens hälften så rolig :)

 12. blubbel says:

  såg en likadan fast istället för ”11 miljoner människor” stod det ”Nu är det DIN tur” :P

 13. manda says:

  Det är inte ett spel- det är en lek för players :)

 14. Questess says:

  Hm, nu är de antagligen inte svenskar men hade de varit det så hade ju inte något brott begåtts (jfr med ung tjej + äldre man), båda är ju helt lagliga här om båda är över 15…

 15. Pucko says:

  Wildheart: Jag tänkte ”World of Whorecraft” (men det hade ju inget med prostitution att göra).

  Allexz: Din var ju bättre!

 16. Orion says:

  Uselt, sånt här förstärker bara den skeva bilden om att det är jätteskoj när unga killar blir våldtagna, för alla unga kåta killar gillar ju att ha sex med gaggiga och rynkiga 40-åringar, vilken lycklig kille han måste vara nu. Även hans kompisar kommer tycka att han är jättehäftig, någon mobbning lär inte förekomma alls!

 17. Jäm says:

  Hon såg ju mest läskig ut på bilden? Inte kan hon attrahera många 15 åringar… Hahaha.

 18. Daniel says:

  Han fick väl ingame-gold för det, vem vet :D

 19. Vic says:

  #16 Questess
  Njaa är det inte så att om man är 15 måste partnern vara under 18? Annars är även det olagligt.. Jag kan givetvis ha fel.

 20. jb says:

  Ja du har fel, en 15 åring kan ha sex med någon som är 80 och det är fortfarande lagligt.
  Rätt äckligt dock.

 21. Vante says:

  Jag tror inte det är möjligt att ”lura till sig sex” från en 15-årig kille.

 22. Vante says:

  @Vic: Du har fel.

 23. Tji says:

  # 22 Vante: Så det är lagligt om tjejen är 15? Men är hon 14 åker man dit på våldtäkt av barn, oavsett om hon var med på det eller ej. Kan ju omöjligtvis vara en sådan knivskarp gräns?

 24. Vante says:

  @Tji:
  Så är det.

 25. Jakob says:

  Anders: Om könsrollerna varit omvända hade rubriken naturligtvis varit ”Och plötsligt fick WoW mängder av nya spelare i 42-årsåldern” :)

  Nån som inte tror att bägge fallen ökar antalet spelare?

 26. Questess says:

  #20 Vic

  Nej, det tror jag inte. Däremot kan det vara okej att ha sex med någon som är under 15 om man själv är väldigt nära i ålder, tex en är 14 och en är 15-16.

  Men när både är över 15 är det helt lagligt. I Sverige iaf. Däremot kanske inte riktigt moraliskt men jag tycker ändå det är dumt att göra tidningsrubriker av det (ifall det nu var i Sverige). Han trodde han var kär. Men det är väl en bra anledning att ha sex, eller… ? =S

 27. Flurp says:

  #28. Nej fy, sånt har man bara efter giftemål. End of discussion.

 28. Oxido says:

  Alla killar vill ju ha sex hela tiden, medans tjejer släpper till då och då. Tjejer vill ju inte ha sex egentligen, därför kan inte en kvinna lura en pojke att hon älskar honom och få sex med honom på det viset.

  Det vet ju alla.
  ;)

 29. mia says:

  Eftersom folk uppenbarligen inte orkar kolla upp artikeln själva: Nej, det var inte i Sverige. Och ni har helt rätt i att om det vore i Sverige vore det inte olagligt.

 30. Kalle says:

  stackars pojk

 31. Odenetheus says:

  Om en av parterna är 13-14 och den andra är betydligt äldre, så kan det bara leda till rättegång om det är den yngre själv som anmäler, just för att förhindra att det blir strul i fall som 14 – 18 och liknande. (har själv varit i den situationen xD).

  Eller det är iaf. vad jag har hört av en åklagare som jobbade med den typen av fall. Jag kan ha fel.

 32. EE says:

  Vad är det som är så kul med sexuellt utnyttjande av barn, i laga mening våldtäkt?

 33. Natta Jones - Mindfuck! says:

  Jo hon var ju så jävla läcker, man kanske skulle börja spela wow … ? :/

 34. Nea says:

  Ja, vad kul att de gjort den stora missen att tro att inte alla 15-åriga killar vill ha sex med en äcklig 42-åring! Så dumt! Idioter.

 35. ebba says:

  Känner inte till bakgrunden till den här rubriken, men – hur går det över huvud taget till att ”lura till sig sex”? För mig låter det som en väldigt lustig formulering. Antingen vill personen eller också inte, liksom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *