26 thoughts on “Rea till vilket pris som helst!

 1. Johan says:

  Det värsta är att det säkert kommer att funka…

 2. N says:

  Well, det är ju ändå 2 kr man ”sparar”…

 3. Olle says:

  Clas Ohlson har ofta sådana ”erbjudanden”. Jag tror de gör det fullt medvetet. I vilket fall som helst inte speciellt roligt, känns bara gammalt.

 4. Micaela says:

  Vad är poängen? Jag hittar de verkligen inte… :(

 5. dt2 says:

  Tja, 2 kr hit och dit är ju sak samma ^^

 6. /j says:

  Står inget om att det är REA, annons är inte samma som rea.

 7. JaW says:

  Skumt png-filnamn:
  ”Skärmavbild-2010-04-27-kl.-00.30.40”

 8. A says:

  Samma som ICA kör överallt. Köp 3st för 59, spara 1,50 kr. Släng 2/3 som du inte använder…

 9. Jjj says:

  Du sparar ju inte 2 kr, det kostar ju snarare 2 kr mer att köpa på erbjudandet än vad det skulle kostat att köpa utan.

 10. Jakob says:

  Många stora matvarukedjor göra såhär varje dag, fast då brukar det oftast bli samma pris för två eller tre varor som det skulle blivit normalt också, bara att dom skriver ut ”3 för 60kr!” så kostar varorna 20kr styck ändå.

 11. PP says:

  I kassan: ”Nej tack, jag vill inte ha ert erbjudande med 3 för 59, jag köper dem hellre en och en så det blir 3 för 57. Jag vill betala varje grill med kort och så vill jag ha 3 separata kvitton med 19:- på varje dårå!”. :)

 12. Sharpless says:

  JaW: tydligen har någon Mac-användare tagit screenshot på bilden.

 13. Vänsterhäntas Dag says:

  Nämen, en os-ynlig grill!

 14. anonym0 says:

  Vilka jäklar. Försöka sälja sådana billiga grillar. De är säkert ursprungligen från IKEA

 15. Wildheart says:

  Har aldrig gillat engångsgrillar, vill att dom skall hålla lika länge som bilen.

 16. Vante says:

  Äh, de har ju bara skrivit dit jämförelsepris per grill, avrundat, för att folk lättare ska se hur mycket billigare det är än om man köper en grill för fullt pris. Jag tror knappast att man köpa 1 grill för 19 spänn, precis som man inte kan köpa 1 kg socker för 5 spänn bara för att det står jämförelsepris 5 :-/kg på prislapparna för 2 kg-paketet som kostar 10.

 17. Vante says:

  …och jag slår vad om att det sitter en annan prislapp precis bredvid med ”Engångsgrill, 25 kr styck” eller något sånt. Men tjuvtittaren klippte bort den för att få fram ett avsiktligt missförstånd.

 18. Aba says:

  Det här fick mig att tänka på när jag va på Elgiganten i Lidköping igår.. då hade dom ”extrapris” på en stationär dator. Dom sålde skyltexet då för 6490:-, priset hade dom skrivit på en fin liten lapp och tejpat fast på den plast saken där informationen om datorn finnes. Men lyfte man på lappen och kollade så kostade datorn tydligen precis lika mkt från början som tog för detta skyltex. Företag och deras små fula knep ibland alltså. USCH!!

 19. Sweydia says:

  Aba, ut och plåta. Skicka till Tjuvtittat!

 20. Joel says:

  Vante: Klart man kan köpa 1 grill för 19:-, det gjorde jag. Poängen är ju att det ska bli ett paketpris vid köp av flera. T ex 3 st för 49:- Då blir styckepriset 16,33:- och inte 19:- som det blir när man bara köper en. Alltså, det ska löna sig att köpa fler (för både kund och säljare).

 21. Ella says:

  Joel: Men nu blir det ju dyrare per styck att kopa 3 istallet for 1

 22. Lubbe says:

  Det är väl egentligen inget som säger att det måste vara billigare bara för att man köper fler? Fast det var ett fult trick.

 23. Micke says:

  Hej alla konspirationsteoretiker. Jag jobbar på en annan Clas Ohlson-butik och kan förklara hur detta har skett:

  Vi har ofta mängd-rabatter och kombinations-erbjudanden på Clas Ohlson och alla dessa priser sköts centralt från insjön och gäller i 95% av fallen samtliga butiker. Däremot skrivs skyltarna ut lokalt för hand (via en dator och en färgskrivare) och därför är det lätt att det blir fel när det skall skrivas ut hundratals skylltar varje vecka med nya priser hit och dit.

  I den aktuella tjuvtittningen har det helt enkelt blivit en femma istället för en fyra.

  När det kommer till kombinationserbjudanden ”5 för 100:-” så blir det ibland så att det kostar 20:-/styck även om man bara köper en. Det beror på att vårat kassasystem (kassa system) inte kan registrera kombi-pris om man blandar olika varor, därför sänks priset på samtliga aktuella varor tillfälligt för att gälla vid t.ex ”5 för 100” kampanjer!

 24. David says:

  Sånt där funkar faktiskt. Stod bredvid en kille som sålde tröjor på loppmarknad, 1 st för 25 kr och 5 st för 100 kr. Duh! Kunde ju lika gärna basunerat ut att 10 tröjor kostar 200 spänn. Men det var förvånansvärt många som köpte 5 tröjor, och jag tror inte dom flesta skulle gjort det annars.

 25. dannewaah says:

  #24 David: Träna lite matematik, vettja! 4 x 25 = 100. Alltså kostade det lika mycket att köpa 5 tröjor som att köpa 4…

 26. Sara says:

  Detta är väl ändå på Åhléns och inte Clas Ohlson?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *