7 thoughts on “Säker vid brand, men farlig vid glödande frustration

 1. Johan says:

  Vad är det för knäppskalle som tror att man ska komma in via en branddörr? Det är ju inte ens lustigt, lappskrivaren verkar ju bara vara en korkad egoist.

  1. Wilgot says:

   En branddörr behöver inte alls vara låst, den skall bara separera olika brandceller vid just en brand, annars kan den stå vidöppen. Att kunna öppna både branddörrar och nödutgångar från båda hållen är inte speciellt märkligt eller ovanligt. Dock får man givetvis inte blockera eller låsa fast varken en branddörr eller nödutgång, då försvinner ju dessutom vitsen med dem.

   1. Wilgot says:

    Med ”låsa fast” menar jag att hindra dörrens funktion, dvs att kila upp en branddörr eller omöjliggöra öppning av nödutgång.

 2. Micke says:

  Branddörrar ska vara stängda för att begränsa eldens framfart om och när olyckan är framme. Däremot, om det är en dörr folk använder som passage, så bör låset fixas så att ingen ställer upp dörren.

 3. Agge says:

  Brandörrar ska STÄNGAS automatisk vid brand eller vara stängda förutom vid genomgång

 4. Reb says:

  Jag antar att lappskrivaren också är av uppfattningen att tegelväggar och stentrappor på något sätt hindrar rökspridning från och syretillförsel till brand på någondera sidan.

 5. Joakim says:

  Det är så att brandsäkrare ska stängas vis brand så om han som vill att dörr ska vara öppen passar på att stänga den på vägen utt vid äldsvådan så är problemet löst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *