Som Blocket, fast IRL

Livsmedelsbutik, Husby centrum

Blocket IRL?

Cred: Gönül

(Missa inte Damons definition av ”blocketoptimist” [Bakom Rubrikerna->http://www.tjuvlyssnat.se/blogg/nytt-ar-nya-blocketoptimister]!)

0 thoughts on “Som Blocket, fast IRL

 1. Yamma says:

  Håller med om att stavfel inte är nåt kul alls.
  Att personen inte skriver på engelska, tja, den kanske inte kan engelska heller?
  Att personen skriver på svenska när den inte kan svenska – jättebra. Eloge till alla som försöker fastän svenska är sjukt knepigt att lära sig.
  Att innehållet är roligt… nja. Folk säljer saker lite då och då, halva priset tror jag syftar på att de saker som försöks säljas har varit dyrare. Dessutom kan folk tydligen inte motstå saker på rea, halva priset står det väl i varannat skyltfönster?

  Nästan synd att driva med nån som försöker. Om den personen upptäckte detta skulle den nog inte våga försöka mer.
  Okej att skratta åt nåt som blivit fel till förmån för nåt annat ord (Falukorv – Fallucka), men bara vanliga (om än grova) stavfel är inte särskilt kul. Tänk om personen är analfabet?

 2. ullio says:

  HAHAHAHAHA.. Jag struntar i vad ni andra säger, det här var ROLIGT, på alla håll och kanter.

  Keep up the good work!

  =)

 3. bohenning says:

  orkade itne läsa alla kommentarer, men dom jag läste hade bara med felstavning å göra.. ingen som såg att det såldes för halva priset?

 4. Tjott says:

  Klart felstavningar är roligt, även om det är en dyslektiker eller utlänning som försökt skriva. Det är ju samma sak med alla andra bristande kunskaper och färdigheter som folk visar upp, det blir roligt när folk inte kan eller vet det man själv tar för givet att andra borde veta, kunna eller förstå.

  Jämför med många av tjuvlyssningarna, de bygger just på människors svagheter. Är det egentligen någon skillnad att ha roligt åt de här avlyssningarna

  http://www.tjuvlyssnat.se/goteborg/om-bara-pojkvannen-inte-varit-sa-svartsjuk

  http://www.tjuvlyssnat.se/goteborg/som-natt-och-dag

  http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/dessa-fruar-var-minnsan-inga-bonder

  …och att skratta åt någons felskrivningar? Eller är det helt enkelt inte politiskt korrekt att skratta åt felskrivare medan det går fint att skratta åt andras brister?

 5. Alex says:

  #53 – bohenning;
  Den frågan hade du fått svar på om du läst alla kommentarerna.

  För övrigt kan jag se en poäng med att det är lovvärt att försöka, men man måste då också kunna inse att man kan misslyckas. Ta alla pizzerior till exempel… så mycket kunder som de har (som har svenska som modersmål) så kan det ju inte vara alltför svårt att hitta en som kan ta en snabbtitt på menyn som är under utveckling för att hitta alla eventuella (läs:garanterade) fel. Trots detta är landets pizzeriamenyer överbelamrade av lustigheter.

 6. Ämma says:

  Jag satt en hel minut och försökte komma på vad fan en ”cygare” är.
  Jag är nog lite trög..

 7. tramses says:

  Ja, det är klart dam cygare blir dammsugare, när jag läste svaret på mitt tidigare inlägg så blev det ju så självklart! Skäms nästan…
  För övrigt kan felstavningar bara både roliga och söta. Min finska farmor brukar knåpa ihop rätt bra saker, t.ex; ”Gratis po namstagen! fron farmur” Och mitt ex med dyslexi hade lite svårt att veta om det skulle vara en ellet två konsonanter, kunde bli ”Hej min sötta prinsesa!” Ganska gulligt tyckte jag! =)

 8. bboy1980 says:

  #5 Sophie skriver: ”Försök själva att komma till ett nytt land, med ett helt främmande språk och lära sig att skriva det korrekt.” ..hmm det roliga är ju inte bara stavningen utan hela upplägget ärju lite sär ..lixom vilken sort mobiltelefon kan ju variera lite lixom ..te x ..o så d där med halva priset osv.. f ö (en liten parentes)tror jag att alla som åker till ett annat land drar sig för att sätta upp såna lappar och om de mot förmodan gör det och vet att de inte behärskar språket så ser de till att få hjälp att få den någotlunda rättstavad iaf ..jaja utanför ämnet ..det roliga va iaf lappen i sig ..inte att det var en invandrare eller mentalt handikappad person skrivit den ..

 9. Johan H says:

  Aj äm loling ät alla som inte finner det här roligt.. speciellt klasse *fniss* Men även om felstavningarna är småroliga, så är ju, som så många andra redan sagt, själva grejen med blocket fasttejpat på en glasruta med jävligt mystiska objekt till salu som är det ”riktigt” roliga. Felstavningarna är bara en bonus som jag ser det. Grädde på laxen och bäver på i såsen.

 10. Tinto says:

  Angelica skriver:

  Är det bara jag som tycker att det roligaste var att de skrivit ”halva priset”? vore det inte enklare att halvera priset innan man skriver lappen???

  ……………………………..

  Ja, verkligen. Undrade också varför alla bara snackade om felstavningarna (som förvisso också är roliga) men ”halva priset” var ju bäst! :D

 11. Alex says:

  #58 – bboy1980;
  I samma anda så hoppas jag att om du, mot förmodan, sätter upp en sådan lapp också får hjälp med stavningen.

  ..ärju lite sär ..lixom lixom ..te x ..o så d där va iaf

 12. mathilda says:

  men är ni tröga, ser ni inte att det inte alls är felstavningar, personen i fråga skriver bara i:na som ser ut som e, jag skriver själv sånna i, så för mig var det lätt att läsa. Desutom kan man tolka ö:et som ett ä.
  Det ända jag inte kan komma på vad det är är det första.

 13. tramses says:

  #62 mathilda, tror inte på din teori ang. i som ser ut som e. För alla i:n är ju skrivna med en prick över (som det ska vara), och hur även om man läser e som i så blir det ju helt fel. T.ex risväska, tilifon mm till halva prisit? Eller brukar du stava så oxå?

 14. Ida says:

  Jag blir lite rörd…personen har ju i alla fall försökt =)

 15. henrik says:

  jävla tjuv. hoppas den åkte fast.

 16. zummzumm says:

  Klart vill jag köpa, men vad ska jag betala? Halva priset på det som anges eller?

 17. bboy1980 says:

  #61 Alex: Suck vilken låg nivå du ligger på ..nu gäller ju det HÄR en post i ett slags ”tyck-till-forum” på internet där webslang är i förhållandevis allmänt vedertaget där dessutom stavningen inte behöver vara 100% perfekt för att innhållet ska nå fram ..o där min procentuella felstavning är liten/relativt låg och min text lättförstådd för målgruppen/den genomsnittlige läsaren/tittaren på tjuttittat och därför inte kan påverka den totala förståelsen av mitt inlägg nämnvärt (om man inte lider av nån mental störning lr dylikt) ..däremot ..en ”annons” som denna ovan (som du i mental svaghet jämför med mitt tidigare ”inlägg”) som någon satt upp, där iaf jag är osäker vad en del saker i själva verket är för något ..o den procentuella felstavningen ska vi inte ens gå in på ..ja, och där är kanske stavningen dessutom viktigare ..för han som satt upp lappen lever säkert i uppfattningen att han ska lyckas sälja nåt o då e det rätt bra om de potentiella ”kunderna” kan se vad för objekt som åsyftas (..nu är är iofs hela det i sig en gåta vad som rört sig i säljarens huvud och vad han haft för tankar/självinsikt kring sin egen förmånga eller om det hela är faktiskt är ett skämt ..en parentes) ..jaja men jag antar att du var ”ironisk” o inte allmänt dampig ..endera fall va ditt inlägg rätt befriat från saklighet o eftertanke (läs intelligens) och uppmanar till än mer divergens från ämnet ..men men ..jag vet ..det e kul o kommentera ..men tänk lite längre än näsan pekar ..o ne ..jag orkar inte korrekturläsa den här gången heller utan jag skriver i ett svep för detta är som sagt bara ett kommentarsforum ..och det räcker om jag skriver 98% rätt efter vedertagna svenska skriftspråksregler..

 18. Alex says:

  Tja, du höjde LIX från 25 till 32 i alla fall, det var ju en bedrift.
  Mycket riktigt så hade det räckt gott och väl om du följt vedertagna skriftspråksregler till 98 %, men du måste väl ändå vara såpass självkritisk att du inser att så inte är fallet?!

 19. bboy1980 says:

  *gäsp* … som sagt JAG ska inte sätta upp någon annons ..men OM jag hade gjort det i eritrea lr nåt land där min eng inte funkar så ..äh ..som att försöka förklara rocket science för en schimpans ..

 20. Soffan says:

  VADDÅ STÖLDGODS ´?

 21. Viking says:

  Många svenskar stavar också något rent bedrövligt.

 22. josef says:

  Ni tycker att det är en idiot som har skrivit detta. Hur fan kan ni göra det när han lyckas sälja nåt av det till nån idiot som oss. Jag tycker att det det är modigt av honom att öppna en butik med så dålig svenska….kämpa broder

 23. Peter says:

  haha men.. d roligaste e väl ändå att d e så uppenbart nån som säljer sina stöldbyten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *