40 thoughts on “Vis(s)a verkar sakna logisk förmåga

 1. Xyzar says:

  Kanske de menar det jättepopulära cash-kortet

 2. Drina says:

  Äh SÅ knäppt är det väl inte? En kontantinsats till en lägenhet behöver ju inte betalas med faktiska kontanter och om du ”cashar” en bil så innebär inte det en resväska med guldtior..

 3. Messer Schmidt says:

  Det där är en jäkla djungel, vad uttrycket ”kontant betalning” egentligen innebär. Det tycks ha relativ betydelse, och stå för det mest direkta sättet att betala av de alternativ som står till buds. I kiosken är ju kontant betalning sedlar och mynt istället för plastkort, men när jag köpte bostadsrätt kallades den summa som jag via banken förde över direkt för kontant (till skillnad från den summa som jag lånade). Hmm.

 4. Hannibal Hayes says:

  Ja, betalkort, dvs inte kreditkort.

 5. Damon says:

  Drina: Fast nu handlade det om en verktygsaffär, inte miljonbelopp…

 6. Johan says:

  Tråkigt men sant: kontant betalning = inte faktura

 7. Drina says:

  Damon: Tänk om det är snordyra diamantverktyg som säljs? Och kanske väldigt många till och med. En Diamantslöjdlärare som ska köpa in diamantverktyg till sin diamantslöjdsal på diamantskolan liksom? Det SKULLE kunna vara så och i så fall kan det mycket väl handla om miljonbelopp..

 8. Floatpooper says:

  Kort och koncist.

 9. Emil says:

  Man kan ta kontant betalning antingen med kontanter eller med kort, sen kan ju affären också fakturera kunden, och eftersom det är en verktygsaffär vars målgrupp är företag så lär ju fakturering vara rätt så vanligt. Att dom inte har någon kontanthantering minskar ju risken för rån. Tycker det är väldigt logiskt..

 10. Vänsterhäntas Dag says:

  De kanske inte hann växla sina kvitton i Uddevalla.

 11. Oxido says:

  #7 Drina: Nej, det är det inte.

 12. Andreas says:

  Har de någon automat där man kan växla in sina mynt till kontantbetalningsbetalkort då?

 13. Strummerboy says:

  @Hannibal Hayes, jodå kreditkort går också bra, man skiljer som sagt på faktura- och kontantköp

 14. Knothole says:

  Tools har slutat använda pengar i sin kassor. Detta är antagligen bara ett skämtsamt sätt att poängtera på det.

 15. Wilgot says:

  Får man betala med gamla passkort om man ber riktigt snällt?

 16. Amalia says:

  Varför får man inte betala med sedlar?

 17. Åberg says:

  #7 Drina: Svindyra diamantverktyg i lilla sketna Borås!? Haha, good one! :P

 18. Leffe says:

  Med kontant menas bara att man betalar när varan byter ägare.

 19. KK says:

  @Drina: I så fall så borde stå ”betalning sker med betalkort” Och det du menar med ”cashar” en bil, är alltså betala en bil. Knappast ”belata kontant” för en bil.

 20. Drina says:

  Oxido: Men det SKULLE kunna vara det..

  KK: Så när man ”kontantar” en bil så handlar det enbart om att betala – inte nödvändigtvis om kontanter men om man ”kontantar” en hammare (eller en diamantborr) så är det just kontanter det handlar om?

  Jag tror att jag vet vad det är för skillnad mellan ett verktyg och en bil men jag är inte helt säker på varför betalsätten så självklart skulle vara olika..

 21. lea says:

  Kanske ska ta med ett kort och skriva belopp?

 22. KK says:

  @23 Drina, säger du ”kontantar” en bil eller hammare eller vad som helst, betyder det absolut betala kontanter och inget annat. Ordet säger ju sig själv. Även ”cashar”.

  Annars säger man ju ”betala” en bil. Då gäller det kontant eller kort.

 23. Leffe says:

  Än en gång: Kontant betalning betyder inte enbart att betala med kontanter det betyder också att betala när varan byter ägare. Så att betala med kort eller postväxel när du köper något är också kontant betalning.
  kort sagt har Drina rätt även om många inte vet om det så används ordet ofta på detta sätt i branscher där man hanterar betalningar och liknande.

  Jag förstår vad folk tycker är roligt med bilden men som någon som jobbat i branschen så ser jag inget märkligt med skylten.

 24. K2 says:

  Rubriken var bättre än bilden. Bara okunskap som gör den här bilden rolig.
  Sämsta på länge…

 25. jurg says:

  KK: Det är så härligt med människor som säger ”Jo så här betyder det för det tycker jag.” när de egentligen inte har en aning om den egentliga meningen med ordet.
  Såna som du alltså, om det var för otydligt innan!

 26. Oxido says:

  #23 Drina: Nej, för ”tools” har inte sådant :-)
  #25 KK: Men säger verkligen någon ”Jag kontantade”?

 27. JU says:

  Precis som flera ovan redan har sagt, kontant betyder inte bara betalning med reda pengar utan även betalning som sker omgående vid varans överlämning (i motsats till kreditköp i olika former). Från min tid när jag jobbade på ett av detta företags närmaste konkurenter kan jag intyga att detta är praxis i många branscher och kanske specifikt i denna. Det har också ovan sagts att det är härligt med människor som tycker utan att styrka sina påståenden. För att undvika detta är min ”hemsida” i denna kommentar inte alls min hemsida utan en länk till SAOB med sökordet ”Kontant”, punkt 2 tar upp detta fenomen (och säger att det gäller i synnerhet i fackspråk).

  ”Kontanter” däremot, det skulle jag (utan att orka styrka det i SAOB eller SAOL) hävda är ”reda penningar” såsom mynt och sedlar, men detta ord användes inte utan istället ordet ”kontant”

 28. Rain says:

  I Sverige tillhör det inte riktigt vardagen att alltid få frågan om man ska betala debit eller credit. Så visst kan det uppstå lite förvirring då å då.

 29. han som vet says:

  @ Oxido: Tools säljer diamantverktyg. Med diamantverktyg menas exempelvis ett diamantborr, där borrspetsen är belagd med diamant.

 30. KK says:

  Det var drina som säger kontantade, inte jag. Om man nu kan säga det så skulle man absolut uppfatta det som betala kontant, och inget annat.

 31. vad menar KK? says:

  @ KK: DU skulle uppfatta det så. Och vad menar DU med ”betala kontant”?

 32. RJ says:

  Eftersom #30 JU har rätt så råder jag alla att läsa hans inlägg. Jag tolkar också kontanter som sedlar och mynt, men ”Kontant betalning” däremot handlar om att man betalar varan direkt, och inte på kredit. Så är det och det är ingen som kan ändra på detta oavsett vad ni tycker själva.

 33. Natta Jones - Andlighet och funderingar says:

  ”SKA NI HANDLA AV OSS FÅR NI FAN GÅ NÅGON ANNANSTANS!”

 34. Chefen says:

  Hahahahaha… tittar på parlamentet samtidigt. Dubbel glädje, bättre glädje.

 35. schteff says:

  vad är så jävla konstigt med det här?

  på de flesta butiker som vänder sig till företag i första hand så är det nej till sedlar och mynt utan de hänvisar kontantköp till betalkort om man inte har kundnummer med faktura-/kreditmöjlighet.

  kontanter betyder INTE fysiska pengar.

  herregud är ni 12 år eller, fick man ju lära sig i skolan om inte annat *provocerar*

 36. Tony says:

  haha, var där en dag och då stod det att kortläsaren dessutom var trasig, så gick inte att betala HAHA!

 37. Lancell says:

  Med andra ord, betala med kort din slashase vi har skaffat kortmaskin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *